Om os

Om os


Vi er en lille familie bestående af de tobenede Henrik og Rikke, kooikeren Heaven og FT-cockeren Hope.


Henrik er årgang 68, IT-konsulent og glad for musik, biler og motorcykler.

Rikke er årgang 73, fysioterapeut og bidt af en gal hund eller to.


Rikke har altid ønsket sig en hund, fra hun, som ganske ganske lille, stod med armen om halsen på naboens bidske ruhårede hønsehund Sam og stak den anden arm ind i dens mund og sagde ”Se mor, den bider ikke”. Desværre måtte der ikke holdes hund i lejligheden. I stedet måtte hun nøjes med venindens gamle danske hønsehunde og senere kollegaernes forskellige racer, som hun flere gange passede og interesseret tog del i træningen af.


Henrik var været hundelufter for en Siberian Husky "Vladimir" og senere – efter han var flyttet hjemmefra – fik hans forældre den glathårede foxterrier Kvik.


I 2005 gik den ca. 30 år gamle drøm endelig i opfyldelse – vi skulle have en hund. Efter at have gennemlæst hundeleksikonet utallige gange og kontaktet flere racerepræsentanter var valget kogt ned til 2 racer. Vi tog på udstilling og kiggede på de to racer og valgte var nemt! Det SKULLE være en Kooiker.


Så begyndte jagten, for sådan en var bestemt ikke nem at få fat på. Vi kontaktede Dansk Kooiker Club og alle de Kooikeropdrættere, vi kunne finde i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Flere tæver gik tomme, eller fik for få hvalpe til, at vi kunne komme på tale som ”forældre”. Men endelig til smilede lykken og vi blev tilbudt en lille Kooikerhan – Milo.


At have Milo omkring os var langt større, end vi havde drømt om. Og da vi 2 år senere købte hus, måtte vi straks have endnu en Kooiker. Denne gang valgte vi en lille tæve – Bellis, da vi meget gerne vil have hvalpe, og fylde huset med masser af små Kooikere – i hvert fald i 8 uger af gangen.


Senere er Easy kommet til og i 2018 gav hun os Heaven. Efter 15 år med kooikere måtte vi prøve kræfter med en FT-cocker og i 2020 fik vi derfor Hope.


Det er Rikke, som står for træning af hundene. Gennem årene er hun blevet godt bidt af agility og kommer ofte ud til stævner med ganske gode resultater. Dagligdagen er vi fælles om.


Vores hunde er i den grad en del af familien. De er altid omkring os i hjemmet og med så ofte vi kan på besøg, ferier og udflugter.