Agility

Agility

Agility er forhindringsbane gennemført på tid. De fleste kender det fra Poul Thomsens hundeprogram, hvor Monrad og Rislund sad og kommenterede. Det ser dog en del anderledes ud, når trænede hunde og fører løber agility. Der er fart over feltet og der skal tænkes og handles hurtigt.


Agility stammer fra England, hvor det blev "opfundet" som en opvisningsfport til et ridesportsstævne i 1976/77. Stille og roligt blev det til mere og allerede i 1979 kom agility ind som officiel hundesport i England. Derfra udviklede det sig til en idag verdensomspændende hundesport.

Agility kom til Danmark i starten af 80'erne, hvor Pudelklubben tog elementer ind i deres lydighedstræning og i 1986 havde Danmark sin første konkurrence. Det blev officielt en gren af hundesporten i Danmark i 1988. Siden da har agility vokset sig til en stor hundesport, der dyrkes på alle niveauer. (Kilde: DKK)


Agility er fantastisk - Vi bruger rigtig meget tid på agility. Træning 1-2 gange om ugen og så lidt stævner og kurser i ny og næ. Vi elsker agility.


Hundene skal være fuldt udvoksede inden de springer og tager de hårde forhindringer, som f.eks. A'et og vippen, men der er mange andre ting, der kan trænes med hunden fra den er ganske lille af og mange steder tilbydes der hvalpeagility.


Trænings- og stævne videoer


Træning hos Johanna januar 2017


Træning hos Tom Vedbæk okt. 17


Easy VeH-stævne aug 16  Agløb  Spløb


Easys første DKK stævne (Hillerød juni16)  1.agløb      2. agløb


Easys allerførste stævneløb TAK sept.15   1.løb      2. løb