Køb af hvalp

Når du køber hvalp hos os

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hvalp, en beslutning, der påvirker jeres – og hundens – liv de næste 10-15 år. Derfor forventer vi, at vore hvalpekøbere nøje har overvejet det at få hund, valget af race, samt brug, ønsker og forventninger til den kommende hund.


For at kunne blive skrevet op til en hvalp hos os, ønsker vi at møde jer personligt, så vi gensidigt kan lære hinanden at kende og afstemme forventninger.


Vi lægger i vores opdræt stor vægt på sundhed og arbejdsglæde. Derfor udvælger vi så vidt muligt avlshanner, der bliver brugt til en eller anden form for hundesport og som udviser stor arbejdsglæde. Det er ingen garanti for at hvalpene bliver arbejdsivrige, men dog et godt udgangspunkt.

Vi lægger mindre vægt på udstillingspræmieringer, men vores avlsdyr er naturligvis udstillet, så vi er sikre på, at de er racetypiske.


Hvalpene fødes og vokser op i vores stue med det leben og de lyde, det nu indebærer. Vi har hvalpene i hænderne dagligt og giver dem forskellige udfordringer svarende til deres alder. Når de er gamle nok og vejret tillader det kommer de ud, først i haven, hvor de bl. andet møder vores høns og kaniner, og senere på småture i området.


Fra hvalpene er 3 uger kan I komme på besøg og vi ser rigtig gerne, at I besøger hvalpen mere end en gang, inden I afhenter den. Vi sælger ikke hvalpe uden min. et besøg, ligesom vi heller ikke sender hvalpe.


Når hvalpene er omkring 6-7 uger vil vi sammen med jer udvælge netop jeres hvalp. Det meget vigtigt for os, at matche den rigtige hvalp med den rigtige familie. Hvalpens temperament skal passe til jeres ønsker og forventninger – ligesom I skal passe til hvalpens temperament, for kun med det helt rigtige match kan I få et rart og succesfuldt liv sammen.


Apropos succesfuldt liv sammen, så vil vi lige nævne at kooikeren er fremavlet til at arbejde tæt sammen med sin fører dagligt. Det betyder, at den ikke vil trives med at ligge på sofaen hele dagen eller blive lukket væk fra sin familie, men der imod elsker at arbejde, løse opgaver og være med i alt. Vi forventer derfor, at vores hvalpekøbere dyrker en eller anden form for hundesport med hunden eller på anden måde aktiverer den i det daglige. Kooikeren er en alsidig hund, så det er kun fantasien, der sætter grænser for valg af aktivering. Vi forventer dog på ingen måde, at I går til konkurrencer eller udstilling, men hjælper gerne, hvis I ønsker det.


Kooikere har brug for masser af socialisering, så hvalpetræning er absolut et must!


Vi står naturligvis til rådighed med råd og vejledning hele hundens liv igennem.

_________________________________________________________________


Når du køber hvalp hos os, vil hvalpen:


være stambogsført i Dansk Kennel Klub

være chipmærket

være tilmeldt Dansk Hunderegister

have sundhedsattest fra dyrlægen

være vaccineret

have fået ormekur

være checket igennem af ledmobilisør Lone Fabricius


 


Med hvalpen følger:


en hvalpepakke fra Dansk Kooiker Club, der bl.andet indeholder bogen "Den første tid med din kooiker hvalp"

en mappe med data om hvalpen, samt gode råd til den første tid

et lille tæppe/bamse med duft af mor og søskende

hvalpefoder til den første tid