Vi mindes...

Vi mindes...

Easy-Exzellent von Chicostein

"Easy"

30.05.2014 - 29.03.2020

Tæt på
FullSizeRender (Small)
Etun (Medium)
IMG_0685
IMG_2402 (Small)
Easy (WinCE)
Easy i stol (Small)

Easy var vores lille Frankfurter Würstchen.

Hun er hentet hjem fra Kennel von Chicostein i Frankfurt for blandt andet at kunne indgå i avl og bibringe de danske kooikere nogle nye gode linjer.


Easy var den mest elskelige lille hundepige, det må være det ord der beskriver hende bedst, hun tog alle med storm og charmede sig ind. Hun var den gladeste hund og hendes livsglæde kunne smelte et hvert hjerte. Hun elskede alle - store som små - og delte flittigt ud af møsser og krammer til alle på hendes vej. Hun var den mest empatiske og tolerante hund overfor alle - både mennesker og dyr.


Easy var en rigtig pleaser hund, der ville gøre alt for at gøre alle glade. Hun var også meget madglad og de to ting gjorde det rigtig nemt at arbejde med hende. Hun kastede sig i den grad ud i agilityen, som var hun født til det. Hun kunne være nået langt


Easy elskede hanhunde - vi kaldte hende tøjten. Hun var den fødte avlstæve og en fantastisk god mor. I februar 2018 fik hun kuldet "De små glæder". Hun tog sig kærligt af alle små hvalpe, såvel egne, som dem hun mødte på sin vej og var verdens bedste legetante.


Desværre var Easy heldbred ikke så godt. Først fik hun kronisk bronkitis (svarer til menneskers astma), det satte hendes tempo ned og lagde agilityen på hylden. I stedet trænede vi bl.a. nosework, rally og nåede at snuse til hoopers. Easy elskede det hele - bare hun måtte arbejde.


Desværre måtte hun senere opereres for en diskusprolaps. Hun kom sig flot og var hurtig klar igen. Men så fik hun hjerteproblemer og endte desværre med hjertestop. En obduction har senere vist, at hun havde kræft i lunger, hjerte og lymfer.


Easy vil forevigt være i vores hjerter, hun er utrolig savnet, for mere fantastisk hund får vi aldrig igen.
Vi glæder os meget over, at en del af hende lever videre i de 6 små glæder.

Vitovani's Bellissima de Bel'Tar

"Bellis"

07.07.2007 - 18.09.2017

Bellis var vores dronning, vores primadonna, vores finke. Hun styrede i huset - eller prøvede i hvert fald.

 

Da hun var yngre var hun et dampbarn. Der var altid gang i hende og hun var fuld af selvtillid og narrestreger, hun gik altid lige til stregen - måske lidt over. Vi kaldte hende Bøllis.

Med alderen gik den værste damp af hende, men Bøllis var der stadig, når hun gad.

 

Bellis var en glad hund, der altid logrede med hele kroppen. Hun elskede at ligge i solen eller foran brændeovnen og stege til hun næsten var brændende.

 

Bellis var en bestemt dame, der helst kun gjorde det, der passede hende. Hun var meget selvstændig og kunne ligge længe i et helt andet værelse end det vi andre befandt os i. Men hun elskede også at putte tæt og blive nusset - helst mens man kiggede hende dybt i øjnene og sagde søde ting til hende.

 

Bellis var glad for at træne. Hun havde en fantastisk kontakt og var meget lærenem. Hun var let at stresse op, men også nem at få hurtigt ned igen. Tidligere var agility en klar favorite - der skulle være fart på, men med tiden blev også tricks og rally interessante.

Hun kunne umiddelbart virke "blond", men tag ikke fejl - hun var skam RET klog. Hun løste selv de sværeste opgaver på ingen tid.

 

I februar 2011 fik Bellis kuldet "Blomsterbørnene". Hun var en rigtig dygtig mor og passede sine hvalpe så flot.

 

I nytåret 11/12 fik Bellis af ukendt årsag bugspytkirtelbetændelse, hvilket nær havde kostet hende livet. Hedigvis fik vi lov at beholde hende. Desværre slog det formentlig hendes mave så meget i stykker, at hun udviklede IBD (kronisk tarmbetændelse) og/eller foderallergi. Bellis var derfor på streng diæt med udeelukkende hydrolyseret foder og fungerede godt på den. I samråd med dyrlægerne valgte vi dog at tage Bellis ud af avl, da det ville kunne være for stor en belastning for hendes krop.

I sensommeren 2017 blev Bellis pludselig syg med opkast og blodig diarré. Gennem et par dage blev det kun værre og værre og vi lod hende derfor få fred.


Hun har sat dybe spor i vores hjerter og vi vil aldrig glemme hende.

Moffe's Milo

"Milo"

17.06.2005 - 18.07.2014


Milo var en skøn hund, men han havde sine udfordringer. Han var en meget usikker hund, en rigtig tøsedreng, men han pustede sig gerne op for at skjule det. Han var et vanedyr, grænsende til det autistiske, han havde det bedst med at tingene gik i sin vante gang og hadede alt hvad der gik stærkt. Vi kaldte ham Morfar.


Jeg ville gerne have løbet agility med ham, men det var slet ikke ham, dels gik det for stærkt for ham og dels havde han nogle rygproblemer, der umuliggjorde det. Tilgengæld elskede han at lave tricks og rally, han var super dygtig og var meget lærenem. Han nåede da også at blive Rally øvet mester.


Milo elskede lange gåture, mad og tæver, men gik langt uden om hanhunde og hvalpe. Om natten sov han på sin dyne på gulvet, men så snart vækkeuret ringede, smuttede han op under dynen og håbede vi blev liggende lidt længere. Han elskede at putte mellem vores ben under dyne eller tæppe og kunne ligge der i timevis, til han næsten ikke kunne få luft.


Han var noget reserveret over for fremmede, men blev man først hans ven, kendte hans kærlighed ingen grænser. Han elskede at være med i alt, hvad vi lavede og fulgte os alle vegne. Man kunne føre lange samtaler med ham, han lyttede interesseret og svarede på sin egen stille måde med at lægge hovedet lidt på skrå. Han havde en fantastisk empati og prøvede altid at efterligne os mennesker for at passe ind - f.eks. gav han dejlige krammere og smilede, når han så os.


Desværre fik Milo i en alder af kun 9 år en tumor i hjernen. Han havde været lidt urolig og rastløs en tid. Til at starte med tilskrev vi det løbske tæver, men det blev ved i længere tid end normalt og da han så også begyndte at reagere med tegn på smerter ved berøring, tog vi til dyrlæge. Gennem 1½ uge var han igennem forskellige undersøgelser, undervejs blev han værre og værre. Til sidst begyndte han at gå i cirkler, hver gang han rejste sig. Hans hjerne blev  MR scannet og det viste en stor tumor, der fyldte det meste af venstre forhjerne og thalamus.

Vi lod ham sove ind umiddelbart efter scanningen. Vi var hos ham og holdt ham i poten.


Vi har hver en glasperle med hans aske i, som hænger om vores hals. Resten af ham er strøet på stranden, hvor han elskede at løbe og lege.


Milo var vores første hund og vores første kooiker. Han har en helt speciel plads i vores hjerte. Han gav os så meget, lærte os så meget. Vi vil helt sikkert aldrig glemme ham.